sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Antoisa 12.9. - Pipsalle ja palvelijoille

Lauantaina oli Helsingin kaapelitehtaalla abysom seminaari, jossa oli puhujina kaksi pitkään kasvattanutta kasvattajaa. Edda ja Ingrid ovat molemmat Saksasta ja ovat kasvattaneet kissoja (Edda somaleja ja Ingrid abyja) 70-luvusta lähtien. Ingrid:n tausta on sikäli mielenkiintoinen, että hän on ollut 15v aloittaessaan abykasvatuksen.

Päivä oli erittäin antoisa. Molemmat näyttivät paljon kuvia vuosikymmeniä sitten syntyneistä kissoista ja niiden kuvien vertaaminen nykypäivän kissoihin näytti, miten kissat ovat muuttuneet. Tyyppi on muuttunut, turkin laatu on muuttunut ja väri on kehittynyt huimasti. Lisäksi Ingrid oli valmistanut hienon esityksen, jossa käytiin läpi abystandardia (joka pätee myös somaleihin): tikkaus, pään muoto, väri, vartalon muoto jne. Oikein hyödyllistä! Kiitos järjestäjille.

Pipsalla oli myös antoisa päivä kollipojan luona. Kiitos Kirsille ja Pasille "astutus-vahteina". Veimme Pipsan ennen Helsinkiin lähtöä pojan luo ja haimme palatessamme. 6-7 astumista on todistetusti tapahtunut. Odotettavissa on siis (toivottavasti) pikkusomaleja marraskuussa. Palataan tähän asiaan, kun jotain merkkejä on havaittavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti