tiistai 1. syyskuuta 2009

Näyttelymatka Tukholmaan 22.-23.8.09


21.8.09 perjantai iltana, n. klo 20, kasasimme 3 boxin boxitornia kärryn päälle Turun sataman parkkipaikalla. Boxeissa sisällä Nekku (som n), Pipsa (som n) ja Bella (tuv d 62). Samoissa puuhissa oli myös matkaseuramme Kirsi ja Sirpa. Kirsillä oli mukana Assi (som n) ja Sirpalla Basti (som o), lisäksi vierailevana tähtenä oli Ronja (som a), joka matkasi samassa seurueessa uuteen kotiinsa Ruotsiin. Satamassa tapasimme Tampereelta tulleen ”pariskunnan” (takaisintulomatkalla paljastui, että kyseessä isä ja tytär ), joilla oli mukana 3 perskiä. Hienot boxitornit herättivät (ansaittua?) huomiota terminaalissa ja moni kävi kurkkimassa boxien sisälle.
Laivamatka meni mukavasti ja kissat valtasivat hytin yläsängyn tutkittuaan ensin koko hytin perinpohjin. Hyttihenkilö (norm. kai hyttiemäntä, mutta tuo nyt sattui olemaan mies) ei vaan meinannut ymmärtää aamulla, että ovea ei saa avata, vaikka sai hyvää huomenta huuteluunsa vastauksen heti (hänellä oli kyllä tiedossa, että hytissä on eläimiä, mutta silti piti ovi avata).
Lauantai aamu valkeni Tukholmassa harmaana ja sateisena. Oli tosi lämmintä, mutta jatkuva sade teki ilmastosta liki tropiikin kaltaisen. Tilataksin kuljettajalla piti hyvin pokka ottaa kyytiin 6 ihmistä ja 9 kissaboxia (tamperelaiset pyydettiin myös kyytiin) ja matka kohti Sollentuna ”messukeskusta” alkoi. Pienenä lisämausteena oli Pipsan boxin (Clipper 2) eturistikon kolvauksen pettäminen ja kissa ehti olla muutaman sekunnin vapaana tilataxissa, jonka ovi oli auki . Onneksi Sirpalta löytyi nopeasti lainaksi kuormaliina ja boxin ovi saatiin kiinni. Näyttelypaikalla sitten korjasimme sen nippusiteillä (ne ovat siis hirvittävän tarpeellisia matkustaessa ).

Näyttelypaikka vaikutti ensin autotallilta. Noh, olihan siellä muutama autokin toisessa reunassa, mutta kuulemma se on ollut messu”halli”. Hipsut siksi, että katto oli tosi matalalla. Avaruutta toi sen sijaan näytteilleasettajien vähäinen määrää pinta-alaan nähden. Häkkirivien välit olivat vähintään 6 metriä, jes!! Oli tilaa leiriytyä. Myöskin tuomarit oli pystytty sijoittamaan siten, että jokaisen ympärillä oli vähintään 10 metriä tyhjää tilaa, katsojaystävällistä siis.

Meillä oli Calmès tuomarina ja oikein mukava tuomari olikin. Nekku sai lauantaina sertinsä ja valmistui IC:ksi. Nekkua, Pipsaa ja vauvakollia verrattiin vp:ssä keskenään ja Pipsa oli BIV. Nominointi olikin sitten mielenkiintoisin, missä olen koskaan ollut. Calmès pohti ja pohti ja taas pohti ja pohti. Vastakkain Pipsa ja nuori n. 1v naaras, riista aby. Tuota pohdintaa kesti 10-15 minuuttia. Hikikarpalot otsalla sitä seurasimme. Lopulta hän sitten päätyi abyyn, sanoi tykkäävänsä nuorista lupaavista kissoista. Minulle hän sanoi ko. session ulkopuolella, että Pipsa voisi olla vähän hoikempi (jees, tiedetään) ja se voi monesti ratkaista. Assarina ollut mies sanoi minulle jälkikäteen, että hänen nominointinsa olisi Pipsa! Assari myös kertoi sen tuomarille pohdinnan keskellä, että hän tietää, kumman valitset! Joka tapauksessa tämä abylady oli leikkaamattomissa abysom erikoisnäyttelyn paras ja myöskin BIS varsinaisessa kisassa. Ei siis huonolle hävinnyt. Assi oli hienosti varsinaisessa arvostelussa TP ja myös BIS!!!

Bellan tuomarina oli Anette Engvall ja Bella valmistui IP:ksi. Bella ei ollut ihan oma ihana itsensä ja esitteli vähän hampaita tuomarille (sähinän muodossa). Ihan lopuksi Bella päätti täppästä tuomarin papereihin. Sari ja tuomari päättivät yksissä tuumin, että ei tänään tp-valintaan.

Abysom erikoisnäyttely oli minulle vähän pettymys, koska ainut kisa oli vertailukisa. Olisin kaivannut jotain leikkimielistä hännän pituutta tms. kisaa. Abyt ja pitkäkarvaiset abyt (kuten erikoisnäyttelyn järjestävä yhdistys halusi sanoa) kilpailivat yhdessä, samoin urokset ja naaraat. Clenn valitsi ensin pennut+nuoret yhdistelmästä parhaan, lähettäen aina yhden ”kotiin”. Kaikki saivat palkinnon (suklaarasioista kissipatsaisiin), joka oli huomaavaista. Seuraavaksi sitten kastraatit ja lopuksi leikkaamattomat. Somalit eivät pärjänneet, vaan loppupelissä olivat abyt.

Hotelliin oli matkaa n. 250 metriä ja se sujui kävellen, taas boxitorneja työtäen ja vetäen. Hotellihuone oli positiivinen yllätys: ns. olohuone ja makuuhuone erikseen + iso kylppäri, jossa kylpy suihkuineen ja suihkukoppi vielä erikseen. Kyllä kelpasi laivan hytin jälkeen.
Sunnuntaina urakka näyttelyssä jatkui. Nekku oli sitä mieltä, että tämä saisi jo riittää ja riehui häkissä kuin vangittu villieläin. Arvostelu meni ok, tuomarina Lotte ja Nekku sai sertin luokassa 5. Pipsa oli taas BIV. Assi oli TP ja Clenn valitsi pitkän pohdinnan jälkeen Bastin TP:ksi, kun hänellä oli 3 ihan tasaveroista kissaa. Paneelissa molemmat somalit valitettavasti hävisivät yhdellä äänellä voittajille (3+2+1).
Bellaa ei viety arvosteluun sunnuntaina. Bella stressaa matkustamisesta ja näköjään myös näyttelyistä kovasti ja oksensi n. viisi minuuttia ennen kun piti tuomarille mennä. Sari sitten päätti (olisin tehnyt saman päätöksen), että ei tänään arvosteluun. Bella oli siis abs sunnuntaina.
Näyttely päättyi hyvissä ajoin ja matka satamaan kuljettiin taas taksilla. Taas oli mielenkiintoista nähdä ihmisten ilmeitä, kun tilataksista purettiin pois 9 kissaboxia ja 6 ihmistä + lukuisat määrät matkatavaraa. Joku jopa kysyi, onko jossain ollut kissanäyttely (no ei tietysti, ihan inter-rail:lta palattiin ).
Tänään kotona. Kissat ovat nukkuneet (ja syöneet) koko päivän ja henkilökunta yrittää tässä väsätä viimeisillä voimillaan tätä tekstiä. Erittäin mukava reissu, mutta raskas. Ei siis ihan joka kuukausi meille kiitos, mutta toivottavasti joskus taas uudelleen. Suosittelen CityCatClubin näyttelyä, hyvin toimi!

Kiitos matkaseuralle!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti